Milyen a megfelelő gardrób méret?

gardrób

Milyen a megfelelő gardrób méret? Hogy néz ki egy ideális gardrób? Hol kapjon helyet?

Ezekre a kérdésekre igazából nem kaphatunk konkrét választ, hiszen az ideális gardrób mindenkinek mást jelent. Egy gardrób kényelmesen kivitelezhető 1-2 négyzetméteren vagy elosztva, több részletben, funkciók szerint. Azok, akik nagyobb alapterülettel rendelkeznek akár egy teljes szobát is kialakíthatnak az öltözködésre.

Ebben a cikkben több lehetőséget is hoztunk a gardrób méretére, hogy mindenki megtalálhassa a számára ideálisat.

Először is fontos átgondolni, hogy milyen opciókkal rendelkezünk az elhelyezésre és nagyjából mennyi ruhadarabot, illetve egyéb tárgyat szeretnénk benne tárolni. Nem utolsó sorban pedig azt is gondoljuk át, hogy az esztétikum vagy a praktikusság fontosabb számunkra.

Zárt gardróbszekrény

Egy zárt gardróbszekrény több szempontból is praktikus lehet. Kiváló választás, ha a hálószobában vagy a nappaliban nagyobb térrel rendelkezünk, azonban nem tudunk vagy nem akarunk külön gardróbszobát fenntartani. A gardróbszekrények között is bőven van választási lehetőségünk.

Vannak gardróbok tolóajtóval, de nyílóajtós kivitelezésben is, így könnyen tudunk a környezethez illő berendezést választani. Tükrös tolóajtóval fokozható a látvány, mely nem csak öltözködésnél praktikus, de optikailag növeli is a teret.

Gardróbszoba

Ha sok hellyel rendelkezünk vagy fő szempont a rendezettség és átláthatóság, akkor ideális lehet egy gardróbszoba. Ez az önálló légterű, elkülönített helyiség több módon is kivitelezhető. Lehet különálló szoba, azonban a térelválasztóval elkülönített szobarész egy sokkal gyakoribb opció.

Az ilyen helyen lévő bútorok általában nem rendelkeznek ajtóval, ezért, érdemes figyelni rá, hogy pár fiók helyet kapjon a bútorban különben tárolódobozokban kell gondolkodni. Hiszen vannak olyan darabok, mint a fehérneműk, melyeket nem szeretnénk rendszerint látni.

Előszobai mini-gardrób

A cipőknek, kabátoknak, sapkáknak és sálaknak érdemes az előszobában egy ún. mini-gardróbot létesíteni, hiszen egyszerűbb induláskor és hazaérkezéskor az a bejárat mellett öltözködni. Ez legyen átlátható és rendszerezhető, hiszen gyakran sietve indulunk, így jó, ha ruhadarabjaink könnyen megtalálhatóak.

Funkcionális elhelyezés

Ha helyhiánnyal küzdünk, akkor sem kell megijedni, hiszen így is bőven akadnak lehetőségek. Elhelyezhetünk a hálószobában egy komódot, amibe a pólók és nadrágok helyet kaphatnak. A fürdőszobában érdemes mosdó alatti szekrény vagy egy keskeny, magas fürdőszobai bútort tenni, ahol a törölközők tárolhatók.

A már említett előszobai mini-gardróbban is jól tárolható számos ruhadarab. Célszerű ágyneműtartós ágyat és kanapét választani, hiszen ezekbe is rengeteg dolgot tudunk elhelyezni. Lényeges, hogy sehol ne hagyjunk holt tereket, minden helyet használjunk ki.

Összegezve, minden otthon más és más, ezért érdemes alaposan átgondolni az igényeket és a rendelkezésre álló helyet. Legyen szó bármilyen méretű és elrendezésű gardróbról, a lényeg, hogy egy olyan helyet hozzunk létre, ahol örömmel öltözködünk, és könnyedén megtaláljuk a szükséges dolgainkat.

Kép forrása: Pixabay.com

Hirdetés (X)