Megvan a 2024 év színe: főszerepben a barack

barack szín

Minden évben kihirdetik az aktuális esztendő fő árnyalatát, ami idén a barack lett. A könnyű, gyümölcsös tónus remek színválasztás, ha valaki idén szeretne lakást átalakítani vagy felújítani.

Az, hogy melyik évben és mit választanak meg, nagyban függ az aktuális időszak lakberendezési, művészeti, valamint divattrendjeitől. 2024-ben azonban szinte minden területen ez az enyhe, szinte mindenhez jól passzoló árnyalat vitte el a díjat.

De lássuk, hogy hova és milyen formában használhatjuk fel az otthonunkban. Eláruljuk, hogy érdemes-e a falak esetében ezt a tónust választani.

A 2024-es trendek

A szakértők igyekeznek minden évben olyan színt választani, ami a legjobban kifejezi az előttünk álló évet. A döntéshez minden esetben tanulmányozzák a technológiát, a művészetet, a dizájnt, valamint a divatot, de még az utazás trendjeit is.

Ez a meleg, finom, simogató árnyalat felhívja a figyelmet az egymás iránti tiszteletre és empátiára. Hidat képez a modern, fiatalos, illetve az időtlen és elegáns megjelenés között.

Főszerepben a barack

Szerencsére idén sikerült egy olyan árnyalatot kiválasztani, ami se nem túl nőies, se nem túl férfias. Nem hideg, nem okoz sötétséget a lakásban, kiváló kiegészítő szín, ráadásul nincs szükség arra, hogy az egész otthon berendezését megváltoztassuk. Pár apróbb barack dekoráció, párnahuzat, szőnyeg, függöny, esetleg egy csodás váza is elegendő lehet, hogy trendi otthonunk legyen.

Falfestés

Amennyiben viszont amúgy is tervben volt a lakásátalakítás, átrendezés, felújítás, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a fehér falakat barackra változtassuk. A festés egy remek családi program lehet abban az esetben, ha a falak nincsenek túl rossz állapotban. Ehhez azonban kiegészítőkre lehet szükség, amit akár egy helyről is beszerezhetünk.

Ellátogathatunk egy közeli barkácsüzletbe, de jó választás egy erre szakosodott webshop is. Létrák felújításhoz, barkácsoláshoz webáruházakban is kaphatóak, ezáltal házhoz szállítják nekünk, így még ezzel sem lesz problémánk. Egy létra mindig jól jön, legyen szó villanykörte vagy függöny cseréjéről, esetleg egy kép felhelyezéséről.

Kiegészítők és textíliák

Egy kutyamentes otthonban simán elképzelhető egy barack színű szőnyeg. Mivel világos árnyalatról van szó, így biztosan könnyebben piszkolódik, tehát ha nem mosható változatot veszünk, akkor mindenképpen vegyük figyelembe a ház lakóit.

Kisgyerek mellé szintén nem a legjobb döntés, de ez sem kell megakadályozzon senkit abban, hogy trendi tárgyakat helyezzen el a lakásban.

Barack színben beszerezhetünk függönyöket, virágmintás párnahuzatot, egy mutatós plédet, de akár egy asztalterítőt is. További remek kiegészítő a konyharuha, a tányéralátét, esetleg egy új tálca vagy gyertya. Utóbbi kettő nem textília, de ettől függetlenül sokat hozzáadhatnak a hangulathoz.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)