Értékes tárgyak a saját otthonában – egy vagyont veszíthet, ha kidobja ezeket!

régiségek

Akár új házba költözik, felújítja otthonát vagy csak az éves nagytakarítást végzi, biztosan talál olyan tárgyakat vagy akár bútorokat, amelyeket már nem használ, vagy soha nem is használt.

Az első gondolat nyilván az, hogy ideje lenne kidobni ezeket, hogy több hely legyen. Vannak azonban olyan tárgyak, amelyeket soha nem szabad a szemétbe dobni! Fontos értékekről van szó, amelyeket legtöbbször a nagyszülők/dédszülők hagynak hátra.

Még ha csak „régi kacatoknak” tekinti is őket, ez nem jelenti azt, hogy mások ne akarnák ezeket. Ezen kívül némelyikük vagyont érhetnek a gyűjtők számára, akik örömmel élnek a bútor, ékszerek, étkészletek, esetleg festmény felvásárlás lehetőségével.

Íme, egy lista azokról a dolgokról, amelyeket soha nem szabad meggondolatlanul kidobni!

Először is a régi bútorokról van szó, ami rendkívül értékes lehet, például egy rózsafából készült. Amiről úgy gondolja, hogy nem tud azonosulni vele otthonában, azt sok pénzért is továbbadhatja egy régiség kereskedésnek.

Ezenkívül, ha felújítja, egyedi darabot varázsolva belőle, jelentősen megnövelheti értékét. Míg ha a tulajdonában lévő bútor nem értékes, de jó állapotban van, akkor ajándékozza oda egy rászoruló családnak.

Festmények és művészeti tárgyak

Mint említettük, a festmények értékesebbek lehetnek, mint gondolná. Ha van egy régi, eredeti, dedikált festménye, vagy egy híres festmény nagyon jó reprodukciója, akkor valószínűleg tudtán kívül van egy nagyobb kincsnek.

Ha már nem akarja ezt a festményt, akárcsak a bútorokat, ezt is simán eladhatja egy régiség kereskedőnek, vagy egy gyűjtőnek. Ezzel mindkét fél jól jár, a festmény értékes kezekbe kerül, Ön pedig azonnali készpénzhez.

Vagy ott vannak a márványból, ónixból, féldrágakövekből, bronzból vagy fából készült szobrok és dekorációk, ezek szintén értékes és egyedi darabok. Ha nem szereti őket, az nem jelenti azt, hogy mások ne akarnák őket.

Ráadásul vannak, akik kisebb vagyonokat fizetnének értük. Ide tartoznak a régi könyvek is, például ha van olyan jó állapotban lévő könyve, amely több mint 100 éves, talán az utolsó fennmaradt példány, az is értékesebb lehet, mint gondolná.

Rengeteg ilyen értékes tárggyal rendelkezik, de nem tudja, hogy mi legyen az első lépés? A hagyaték felvásárlás helyes megítélése szaktudást igénylő feladat, egy értékbecslő segítsége viszont „aranyat érhet”, aki korrekt áron segít az értékesítésben!

Kép forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)