Barkácstippek, amelyekkel felkészítheted a kertet a tavaszi szezonra

kert

Bár a tavaszi időszak még messze van, sosem lehet elég korán elkezdeni kerted felkészítését a melegebb napokra. Cikkünkben 4 kreatív barkácsötletek mutatunk be, melyekkel komfortosabbá és esztétikusabbá teheted a kertet.

Légy kezdő ezermester vagy valódi profi, az alábbi ötletek közül garantáltan találsz képességeidnek megfelelőt!

4 barkácsötlet, amivel feldobhatod a kertet a tavaszi szezon beköszönte előtt

Rajongsz a DIY projektekért és szívesen feldobnád kerted egyedi módon? Akkor az alábbi barkácsötletek neked szólnak! Zöldfülű ezermestereknek sincs okuk az aggodalomra, hiszen a listán szereplő ötletek kezdő szintről a profiig haladnak.

Fából készült kerti ösvény

  • Nehézségi szint: kezdő
  • Szükséges idő: 1-3 óra

A tavaszi esőzések után valódi sártenger alakulhat ki a kertben. Bár a pázsit képes az eső egy részét felszívni, mégis akár hosszú órákra használhatatlan lehet a kert egy nagyobb zivatart követően.

Szerencsére egy egyszerű megoldással sokat tehetünk annak érdekében, hogy a kert zivatar után is használható legyen. A fából készült kerti ösvénnyel összeköthetők a kert különböző pontjai, mint például a garázsbeálló és a bejárati ajtó vagy a kerti kiülő és a grill terasz.

Az egyszerűen telepíthető, esztétikus ösvény garantálja, hogy nyirkos időben nem fogsz elmerülni a sárban.

Extra tipp: Válassz gyantában gazdag fa típust, amely ellenálló a nedvességgel szemben és hosszú távon képes megőrizni állapotát. Ilyen például a vörösfenyő, amely azon túl, hogy vízálló, kiválóan mutat a zöld gyepen.

kert
Kép forrása: Freepik.com

Egyedi virágkaspó

  • Nehézségi szint: középhaladó
  • Szükséges idő: 5-10 óra

A tavaszi kellemesen meleg idő beköszöntével számos növény virágzásnak indul. Kezdd el időben a kertfelkészítést és nyűgözd le családtagjaid egyedi virágkaspókkal! Ehhez a barkácsfeladathoz faanyagra és speciális szerszámokra lesz szükséged.

Ha igazán profi végeredményre vágysz, akkor hasznos lehet egy felsőmaró és fűrészgép beszerzése, amelyekkel pontos és precíz munkát végezhetsz.

Kerti tárolóláda

  • Nehézségi szint: haladó
  • Szükséges idő: 10+ óra

Ahogy a dermesztő téli hideg időt a hátunk mögött hagyjuk, egyre több időt töltünk a szabadban. Legyen szó kerti partiról vagy a gyerekkel való labdázásról, a kerti programok sokkal gyakoribbá válnak tavasszal.

Ahhoz, hogy megóvjuk a kerti felszereléseket a nyirkosságtól és napsütéstől, hasznos lehet kerti tárolóládát építeni. A saját kezű építés nem csupán remek kikapcsolódási lehetőség, de jelentős összeget takaríthatunk meg vele és egyedi igényeinkre szabott ládát építhetünk.

Fontos azonban megjegyezni, hogy ez már egy haladó színű barkács projekt, amelyet kizárólag tapasztaltabb ezermestereknek javasolunk.

Kerti kiülő

  • Nehézségi szint: profi
  • Szükséges idő: 20+ óra

A kerti kiülő képes kapcsolatot teremteni otthonunk belső tere és a természet között. Egyszerre szolgálhat az éjszakába nyúló baráti beszélgetések, kerti partik, kikapcsolódást jelentő olvasás és számos egyéb szabadtéri program helyszíneként.

Habár a nagy barkácsáruházak kínálatában számos kerti kiülő található, ezek sokszor nem felelnek meg az egyedi igényeknek és költségesek. Az igazán tapasztalt ezermesterek azonban elkészíthetik a saját elképzelésük szerinti filagóriát.

Mivel egy ilyen projekt akár több hetet is igényelhet, így mindenképp érdemes még a szezon előtt belevágni.

Zákány Szerszámház Kft.: a megbízható szerszám webshop

Megbízható szerszám webshopot keresel a kerti felújításhoz szükséges eszközök beszerzéséhez? Akkor válaszd a Zákány Szerszámházat, ahol csábító árak, széles kínálat és segítőkész szakértők várják az érdeklődőket.

Képek forrása: Freepik.com

Hirdetés (X)