5 ingyenes e-nyelvtanulási módszer

angol

Napjainkban egyre több lehetőségünk van arra, hogy nyelvet tanuljunk, akár ingyen is. Az internet segítségével – akár pénz, akár időhiány miatt nincs lehetőségünk tanfolyamra vagy magántanárhoz járni – nyelvoktató alkalmazásokat van lehetőségünk igénybe venni, kockázat nélkül, általában ingyen is.

Abban az esetben is sokat tud segíteni egy ilyen alkalmazás, ha már beszéljük a nyelvet bizonyos szinten és nem szeretnénk felejteni, szinten akarjuk tartani a megszerzett tudást.

Bár napjainkban ez leginkább a hatékony angol tanulást jelenti, mivel a legtöbben angolul szeretnének megtanulni, de azért a többi nyelv tanulására is van igény. A nyelvoktató appok segítségével akár egy teljesen ismeretlen nyelv megismerésébe is bele lehet vágni.

Milyen nyelvoktató appokat használhatunk?

1. A Duolingo

Talán a legnépszerűbb app az összes közül, ami nem véletlen, szöveges feladatokat, hanganyagokat, képes feladatokat is ad. Könnyű vele kezdeni is, csak le kell tölteni az appot és a kiválasztott nyelv után már kezdhetünk is tanulni. Világszerte sokan használják, fejleszti a szókincset, a nyelvi ismereteket.  Nagyon sok nyelvet lehet tanulni vele, bár a közvetítő nyelve az angol, nemcsak iOS-en és androidos eszközökre lehet letölteni, hanem Windows Phone-okra is.

2. A Memrise

A Memrise is egy közkedvelt alkalmazás, ingyenes, bármikor letölthető. Több mint száz nyelv közül választhatunk és nemcsak a nagy nyelvek, hanem a kevésbé használatos nyelvek tanulását is segíti. A szavak tanulását egy szuper módszer segíti, az új szavakat az anyanyelvben hasonló hangzású szavakkal társítja a jobb megjegyzés érdekében.

3. A Busuu

Szintén egyszerűen használható. A letöltés után, a kiválasztott nyelven el kell dönteni hol állunk a nyelvtanulásban, hogy ott csatlakozzunk a kurzushoz, ahol a legjobban hasznát vesszük. Maga az alkalmazás ingyenes, de néhány funkcióért fizetni kell. iOS-n és Androidon is működik.

4. Az AccellaStudy Essential App

Akár offline is használható appok, többféle módszerrel és eszközzel sajátíthatjuk el a nyelvtudást, de van vezetés közbeni funkció is. Minden nyelvnek külön appja van, az alkalmazást iOS-re ingyenesen lehet letölteni.

5. 24/7 Tutor App

A különböző nyelveknek külön appjuk van, mindegyik ingyenesen letölthető iOS-re. Heti hét napban, napi huszonnégy órában rendelkezésre áll, huszonöt nyelven. Többféle feladattal memóriajátékkal, kvízzel, kiejtést fejlesztő feladattal lehet gyakorolni.

Elmondható, hogy rengeteg lehetőség van az ingyenes nyelvtanulásra a különböző appok segítségével. Így az sem jelent hátrányt, ha anyagi lehetőségeink híján nincs lehetőségünk magántanárhoz járni.

Összegezve

Sokat fejlődött a nyelvtanulás lehetősége az elmúlt évtizedekben. Akár ingyen is lehet nyelvet tanulni az interneten a nyelvoktató appok segítségével. Több nyelvből is válogathatunk akár a teljesen ismeretlen nyelvet is meg lehet tanulni a segítségükkel.

Kép forrása: Pexels.com

Hirdetés (X)